Bond Advocaten opent als finance boutique

Bond Advocaten heeft op 1 februari 2018 haar deuren geopend als eerste finance boutique van Nederland. Het is voor het eerst dat een boutique advocatenkantoor zich richt uitsluitend op financieringen en zekerheden.

Bond Advocaten bestaat uit Roger van Buuren, Joannes de Bont en Duco Blijdenstein. De partners zijn allen zeer ervaren specialisten op het gebied van financieringen en zekerheden en zijn eerder werkzaam geweest bij Clifford Chance, Loyens & Loeff, Stibbe en Norton Rose. Bond Advocaten richt zich in eerste instantie met name op de midmarket financieringen in het algemeen en (midmarket) overname- en projectfinancieringen in het bijzonder.

De oprichting van Bond Advocaten kwam voort uit het besef van de oprichters dat er in het midmarketsegment voor financieringen en zekerheden weinig keuze is uit gekwalificeerde advocaten. De gevestigde advocatenkantoren richten zich vrijwel allemaal op het topsegment van de markt met de daarbij behorende tarieven. Niet iedere financiering rechtvaardigt echter dit soort tarieven.

De opkomst van boutique kantoren in de advocatuur is al een aantal jaren gaande. Aanvankelijk waren deze kantoren vooral actief op het gebied van arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht of fusies en overnames. De komst van Bond Advocaten als finance boutique is een nieuwe stap in deze ontwikkeling. De markt is inmiddels klaar om hoog gekwalificeerd juridisch advies ook bij kleine gespecialiseerde kantoren in te winnen.