Jan-Joost van Rijsbergen

Jan-Joost is sinds 2000 werkzaam als advocaat in de internationale financieringspraktijk. Hij werkte 17 jaar bij Clifford Chance (zowel in Amsterdam als in Londen) gevolgd door 3 jaren bij Simmons & Simmons Amsterdam. Jan-Joost is ook een gedetacheerd geweest bij een internationaal opererende bank. Dat heeft hem nog meer inzicht gegeven in de totstandkoming van financieringstransacties en de interne processen binnen banken. Jan-Joost voelt zich zowel thuis als advocaat van de financiële instellingen als voor geldnemers en is bekend met de belangen van beide partijen. Hij adviseert grote en middelgrote Nederlandse en internationale (genoteerde) ondernemingen en een groot aantal (internationale) banken en andere financiële instellingen.

Jan-Joost is bekend met vrijwel alle vormen van financieringen en heeft een focus op de meer complexe (gestructureerde) vormen van financieringen, met in het bijzonder aandacht voor vastgoedfinanciering. Daarnaast heeft Jan-Joost uitgebreide kennis van het zekerhedenrecht en de vastgoedmarkt en is een expert in de advisering over optimale zekerhedenstructuren- en pakketten.

Jan-Joost woont met vrouw en drie kinderen in Amsterdam. In zijn vrije tijd, naast een sociaal en sportief leven, luistert Jan-Joost graag naar muziek en gaat graag naar toneel. België is zijn favoriete vakantiebestemming.

 

Talen: Nederlands en Engels

Jan-Joost van Rijsbergen wordt door IFLR1000 aanbevolen als ‘Highly regarded

‘Jan-Joost Van Rijsbergen was hands-on the whole transaction, always full up to speed, which in my experience is not always the case on deals where the heavy lifting is often left to associates. He had excellent market knowledge, a very good way of negotiating and dealing with opposing counsel and gave practical, commercial advice in excellent English. Highly recommend.‘

Bron: Legal500 2020

Jan-Joost van Rijsbergen is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Jan-Joost heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het hoofdrechtsgebied Financieel recht met het bijbehorende subrechtsgebied Bankrecht geregistreerd.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.