Introductie

Your banking & finance partner

BOND Advocaten is het eerste advocatenkantoor in Nederland met een exclusieve focus op bancaire financieringen en financiële transacties. Ons motto is dan ook: ‘Your Banking & Finance Partner’.

Ervaring & expertise

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in de advisering over bancaire financieringen en financiële transacties. Elk van onze partners, Jan-Joost van Rijsbergen, Joannes de Bont en Robert Steeg heeft een schat aan ervaring opgedaan in de banking & finance praktijken van vooraanstaande internationale advocatenkantoren en tijdens secondments in en buiten Nederland. Onze partners kennen de markt, ze begrijpen wat voor cliënten het verschil maakt en ze weten hoe een transactie moet worden afgerond, zowel op tijd als binnen budget.

Samenwerking met andere boutique kantoren

Dankzij onze exclusieve focus op de financieringspraktijk bieden wij een sterke combinatie van maatwerk en ervaring op partnerniveau tegen scherpere tarieven dan anderen. Als in verband met een transactie waarover we adviseren juridische dienstverlening nodig is die buiten ons praktijkgebied ligt, schakelen we specialisten in uit ons uitgebreide netwerk van hoogkwalitatieve advocaten- en notariskantoren. Op deze manier bieden we onze cliënten toegang tot de bredere Nederlandse juridische markt.

Wil je eens de mogelijkheden bespreken?

Neem gerust contact met ons op. Wij zijn dagelijks telefonisch en via e-mail bereikbaar.

Onze missie

Wij helpen onze cliënten hun doelen te bereiken door bij financieringstransacties volledige verantwoordelijkheid te nemen voor alle juridische aspecten en de meest gunstige contractuele voorwaarden uit te onderhandelen.

Onze visie

Door een sterke combinatie van hoogwaardige dienstverlening, directe betrokkenheid van partners en scherpe tarieven biedt BOND Advocaten een aantrekkelijk alternatief voor de financieringspraktijk van de grote internationale advocatenkantoren die actief zijn in Nederland.

Maatwerk

Wij geloven in advisering op maat waarin het niet alleen gaat om juridische aspecten maar ook om de commerciële en praktische realiteit. Onze advisering is kort en krachtig, begrijpelijk voor niet-juristen en ook richtinggevend als het recht geen kant en klaar antwoord biedt. Het doel van onze advisering is immers dat cliënten knopen kunnen doorhakken op basis van een goed begrip van de relevante juridische voor- en nadelen.

Kern van de praktijk

BOND Advocaten treedt op voor kredietnemers, kredietverstrekkers en andere bij financieringen betrokken partijen. De kern van onze praktijk bestaat uit adviseren bij de volgende typen transacties:
– Ondernemings- en werkkapitaalfinancieringen
– Vastgoedfinancieringen
– Projectfinancieringen
– Acquisitiefinancieringen
– Asset finance
– Renteswaps en andere financiële derivatentransacties

Tariefafspraken

Wij geloven in transparantie, ook over de beloning voor onze dienstverlening. Wij maken daarom graag duidelijke tariefafspraken aan het begin van onze betrokkenheid bij een transactie, bijvoorbeeld in de vorm van een totaalprijs (‘fixed fee’) of een maximumprijs (‘capped fee’). Een beloning op basis van onze uurtarieven is uiteraard ook altijd mogelijk. Een vast onderdeel van tariefafspraken is de afstemming over de werkzaamheden die onder de tariefafspraken vallen en de uitgangspunten voor de samenwerking, zoals de duur van onze betrokkenheid. Wij vinden het belangrijk om onze cliënten gedurende onze betrokkenheid regelmatig te informeren over de kosten. Zo voorkomen we verrassingen achteraf.

Kantoor

BOND Advocaten is opgericht in 2018. Ons kantoor bevindt zich in het hart van Amsterdam. Bond Advocaten is lid van de Loan Market Association (LMA), de International Project Finance Association (IPFA) en PropertyNL. Al onze advocaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

herengracht-004-paul-starink-bewerkt copy2

Rankings & Awards

Memberships