Joannes de Bont

Joannes is sinds 2000 werkzaam als advocaat in de internationale financieringspraktijk. Hij werkte 10 jaar bij Clifford Chance (zowel in Amsterdam als in Londen) gevolgd door 8 jaren bij Stibbe Amsterdam. Joannes is ook een aantal keer gedetacheerd geweest bij internationaal opererende banken. Dat heeft hem nog meer inzicht gegeven in de totstandkoming van financieringstransacties en de interne processen binnen banken. Joannes voelt zich zowel thuis als advocaat van de financiële instellingen als voor geldnemers en is bekend met de belangen van beide partijen. Hij adviseert grote en middelgrote Nederlandse en internationale (genoteerde) ondernemingen en een groot aantal (internationale) banken en andere financiële instellingen.

Joannes is bekend met vrijwel alle vormen van financieringen en heeft een focus op de meer complexe (gestructureerde) vormen van financieringen zoals acquisitiefinanciering, activa financiering (waaronder vastgoed en rollend materieel) en projectfinanciering. Daarnaast heeft Joannes uitgebreide kennis van het zekerhedenrecht en is een expert in de advisering over optimale zekerhedenstructuren- en pakketten.

Joannes woont met vrouw en vier kinderen in Leiden. In zijn vrije tijd naast een sociaal leven, doet hij aan fotografie, sport, luisteren van muziek en bezoeken van musea. Frankrijk is zijn favoriete vakantiebestemming.

Talen: Nederlands en Engels

“With Joannes de Bont it was possible to get the most out of negotiations, in a swift manner and in a way that was very pleasant.”

“His strengths are that he is a sharp negotiator, very well aware of the file, very much aware of what is possible and what is not, which saves time and leads to a great result. He’s very pleasant to work with and always reachable.”

“He is a great lawyer and very responsive.”

Bron: IFLR1000 review 2017.

Joannes de Bont is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Joannes heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het hoofdrechtsgebied Financieel recht met het bijbehorende subrechtsgebied Bankrecht geregistreerd.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.