BOND adviseert EBS Public Transportation over financiering voor uitbreiding IJssel-Vecht Concessie 2022-2035

Asset finance

BOND heeft EBS Public Transportation geadviseerd over de verhoging van de bestaande financiering bij Rabobank in verband met de toevoeging van stadsvervoer Lelystad en IJsselmond aan de IJssel-Vecht Concessie 2022-2035.

In 2022 won EBS Public Transportation de IJssel-Vecht Concessie 2022-2035. EBS is een Nederlands regionaal openbaarvervoerbedrijf dat in 2010 is opgericht als onderdeel van de Israëlische Egged Group. EBS staat voor Egged Bus Systems. Naast de IJssel-Vecht concessie verzorgt EBS het openbaar busvervoer in drie andere concessies: regio Zaanstreek-Waterland, regio Voorne-Putten & Rozenburg en Haaglanden Streek.

Bond heeft EBS geadviseerd over de contractdocumentatie en alle overige juridische aspecten van de verhoging van de bestaande financiering bij Rabobank voor de aankoop van nieuwe elektrische bussen en laadinfrastructuur in verband met de toevoeging van stadsvervoer Lelystad en IJsselmond aan de IJssel-Vecht concessie.

Andere betrokken adviseurs waren: Schut (notariskantoor voor de vestiging van opstalrechten met betrekking tot de laadinfrastructuur) en Stek (juridisch adviseur van Rabobank).

Betrokken advocaten