Bond adviseert EBS over financiering voor overname van elektrische bussen en laadinfrastructuur in verband met de IJssel-Vecht Concessie 2022-2035

Acquisitiefinanciering
Asset finance

Bond adviseert EBS over financiering voor overname van elektrische bussen en laadinfrastructuur in verband met de IJssel-Vecht Concessie 2022-2035

Eerder dit jaar won EBS de IJssel-Vecht Concessie 2022-2035. EBS is een Nederlands regionaal openbaarvervoerbedrijf dat in 2010 is opgericht als onderdeel van de Israëlische Egged Group. EBS staat voor Egged Bus Systems. Naast de nieuwe concessie verzorgt EBS het openbaar busvervoer in drie andere concessies: regio Waterland, regio Voorne-Putten & Rozenburg en Haaglanden Streek. Op 23 juni 2022 werd bekend dat EBS ook de concessie Zaanstreek-Waterland (2024-2033) heeft gewonnen.

Bond heeft EBS geadviseerd over de contractdocumentatie en alle overige juridische aspecten van de financiering voor de aankoop van 234 elektrische bussen en laadinfrastructuur in verband met de door EBS gewonnen concessie. Op basis van de overnameregeling zoals opgenomen in de voorgaande concessie heeft EBS deze bussen en laadinfrastructuur overgenomen van Keolis. Naast het materieel gingen ook personeel en huurovereenkomsten met betrekking tot stallingslocaties over op EBS. De financiering is verstrekt door Rabobank voor de gehele duur van de concessie.

Andere betrokken adviseurs waren Vriman (adviseur van EBS bij de overname aspecten van de transactie), BarentsKrans (adviseur van EBS op gebied van het aanbestedingsrecht), Schut van de Ven (notariskantoor voor de overdracht van de opstalrechten van de laadinfrastructuur), Stek (adviseur van Rabobank) en Kennedy Van der Laan (adviseur van Keolis).

Voor meer informatie over de transactie, zie:

https://www.ebs-ov.nl/haaglanden/actueel/persberichten/ebs-nieuwe-busvervoerder-in-ijssel-vecht-2