Bond adviseert Arcus en E-Fiber bij de verhoging van de financiering voor verdere uitbreiding van Fiber-to-the-Home (FTTH) netwerken

Acquisitiefinanciering
Asset finance
Projectfinancieringen

Bond adviseert Arcus Infrastructure Partners en E-Fiber bij de verhoging van de financiering door ABN Amro en Rabobank voor verdere uitbreiding van het E-Fiberglasvezelnetwerk.

Bij de oorspronkelijke financiering eerder dit jaar was een groot aantal van E-Fiber’s glasvezelnetwerken betrokken. Een steeds groter wordend deel van deze netwerken is al in gebruik en levert glasvezelverbindingen aan consumenten. Een ander deel van de gefinancierde netwerken bevindt zich nog in verschillende fasen van aanleg.

Met deze extra financiering, kan E-Fiber nieuwe glasvezelnetwerken aanleggen op een aantal andere locaties.

Arcus is een onafhankelijke participatiemaatschappij gericht op telecom, transport en energie en is uitsluitend actief op de Europese markt. Haar deelneming E-Fiber verleent met haar glasvezelnetwerk FTTH (fiber to the home) diensten in Nederland.

De COVID-19 pandemie betekende een forse toename van thuiswerken en thuisonderwijs en daarmee de vraag naar snelle internetverbindingen. Deze vraag zal naar verwachting aanhouden. Naast de vraag naar FTTH vanuit consumenten, is ook de belangstelling van lokale en internationale investeerders en financiers daardoor fors toegenomen.