Bond adviseert HF Private Debt bij de financiering van Aluca bedrijfswageninrichting

Acquisitiefinanciering
Ondernemings- en werkkapitaalfinancieringen

Bond heeft recent een internationaal debt fund geadviseerd bij de financiering aan Operando Partners voor de aankoop van een meerderheidsdeelneming in de Aluca groep.

De in 1993 opgerichte Aluca groep ontwerpt en verzorgt inrichting van bedrijfswagens. De lichtgewicht en duurzame bedrijfswageninrichting van Aluca wordt geproduceerd in Duitsland. De Aluca groep heeft onder meer deelnemingen in Nederland en Oostenrijk.

Operando Partners is industriële houdstermaatschappij dat namens Duitse ondernemers voor de lange termijn investeert in middelgrote ondernemingen om hen te helpen zich tot marktleiders te ontwikkelen in hun marktsegment.

HF Private Debt is een In Luxemburg gevestigd private debt fund, dat vooral gericht is op ondernemingen in Duitstalige landen. HF Private Debt verstrekt financiering aan kleine en middelgrote ondernemingen met een sterk business model, met name met het oog op groei en bedrijfsopvolging.

Op deze transactie werkte Bond samen met het banking team van de vestiging in Frankfurt van een onafhankelijk Duits advocatenkantoor gericht op de zakelijke markt.