Bond adviseert Arcus Infrastructure Partners en E-Fiber bij de financiering van de uitrol van diens Fiber-to-the-Home (FTTH) netwerk

Acquisitiefinanciering
Asset finance
Projectfinancieringen

Bond heeft Arcus Infrastructure Partners en E-Fiber recent geadviseerd bij de financiering door ABN Amro en Rabobank van de uitrol van diens glasvezelnetwerk.

Arcus is een onafhankelijke participatiemaatschappij gericht op telecom, transport en energie en is uitsluitend actief op de Europese markt. E-Fiber verleent met haar glasvezelnetwerk FTTH (fiber to the home) diensten in Nederland.

Bij deze financieringstransactie was een groot aantal van E-Fibers glasvezelnetwerken betrokken. Een deel van deze netwerken is reeds in gebruik en levert al glasvezelverbindingen aan consumenten, terwijl een ander deel van de gefinancierde netwerken nog in de aanlegfase is. De financiering was daardoor een mengvorm van een bedrijfsfinanciering en een klassieke projectfinanciering. De COVID-19 pandemie betekende een forse toename van thuiswerken en thuisonderwijs. De toch al grote vraag naar snelle glasvezelverbindingen is daardoor explosief toegenomen. Deze sterk toegenomen vraag naar FTTH vanuit consumenten, leidde onlangs ook tot een aanzienlijke toename in belangstelling van lokale en internationale investeerders en financiers.