Bond adviseert ASN Bank over de financiering van de uitrol van EV laadinfrastructuur van Opcharge

Ondernemings- en werkkapitaalfinancieringen
Projectfinancieringen

Bond adviseert ASN Bank over de financiering van de uitrol van EV laadinfrastructuur van Opcharge

Opcharge, de Nederlandse leverancier voor laadoplossingen voor de publieke en semi-publieke markt, heeft zich verzekerd van een investering van EUR 32 miljoen. Met de kapitaalinjectie, die afkomstig is van grootaandeelhouder Ramphastos Investments, ASN Bank en door Aegon Asset Management beheerde investeringsvehikels kan het bedrijf haar netwerk van laadpalen in binnen- en buitenland nog sneller uitbreiden. De transactie is de grootste investering die ooit in Nederland is opgehaald door een onafhankelijke laadpalenexploitant.

ASN Bank is de grootste duurzame bank in Nederland met een focus op de financiering van duurzame energie projecten en projecten die nauw samenhangen met de energietransitie.

Bond heeft de financieringsdocumentatie voor ASN Bank opgesteld en de bank geadviseerd over alle juridische aspecten van de financiering.

Andere betrokken adviseurs waren Stek (juridisch adviseur van Opcharge), IBS Capital Allies (corporate finance adviseur van Opcharge) en Nauta Dutilh (juridisch adviseur van Aegon).
Voor meer informatie over deze transactie, zie:

https://opcharge.com/actueel/laadpalenbedrijf-opcharge-versnelt-groei-na-ophalen-recordfinanciering-van-eur-32-miljoen

https://www.duurzaam-beleggen.nl/2023/06/28/laadpalenbedrijf-opcharge-versnelt-groei-na-ophalen-recordfinanciering-van-eur-32-miljoen/

https://www.deondernemer.nl/mobiliteit/laadpalen-elektrisch-rijden-ev-opcharge-financiering-groei~4652855?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F