Bond adviseert Xeltis bij financiering door de Europese Investeringsbank (EIB)

Bond adviseert samen met Venture Lawyers het medisch technologiebedrijf Xeltis bij een financiering door de Europese Investeringsbank (EIB)

Xeltis zal de financiering aanwenden ter versnelling van de klinische programma’s van drie toepassingen die een aanzienlijk impact kunnen hebben op het gebied van de cardiovasculaire geneeskunde. De financiering wordt gesteund door het pan-Europese Garantiefonds (EGF) dat onderdeel is van het EUR reddingspakket van EUR 540 miljard in reactie op de COVID-19 pandemie.

Xeltis is een Zwitsers-Nederlands medisch technologiebedrijf gevestigd in Eindhoven. Xeltis is pionier op het gebied van herstellende benadering bij hartklepvervanging en vasculaire therapieën om de beperkingen onder de bestaande opties te verhelpen. De zogenaamde endogene weefselrestauratie (ETR) van Xeltis maakt gebruik van het natuurlijke herstelproces van de patiënt om hartkleppen en bloedvaten met het eigen weefsel van de patiënt te herstellen. Deze techniek is gebaseerd op de revolutionaire supramoleculaire polymeermaterialen, mede uitgevonden door
Professor Jean-Marie Lehn (die in 1987 een Nobelprijs ontving voor deze technologie) en is eigendom van Xeltis. Xeltis is momenteel het meest geavanceerde regeneratieve cardiovasculaire platform op basis van polymeertechnologie met verschillende producten in de klinische fase.

Naast Bond en Venture Lawyers was het Zwitserse advocatenkantoor Wenger Vieli in Zurich betrokken voor Xeltis. EIB werd bijgestaan door Loyens&Loeff Amsterdam en Zurich.

Zie voor meer informatie: https://xeltis.com/xeltis-lands-e15-million-european-financing-from-eib/